Zorgkaart - Cliënten geven ons een 9.5

 

9.5 - Fijn behandeld, ontspannen sfeer, oog voor de patiënt.

 

10.0 - Ik heb onze afspraak als zeer prettig ervaren. Alles werd van te voren goed uitgelegd. Ik voelde mij helemaal op mijn gemak en er was voldoende tijd voor vragen en uitleg.

 

9.0 - Zowel tijdens mijn zwangerschap als bij het plaatsen van mijn spiraal werd ik altijd fijn behandeld. Al mijn vragen werden zorgvuldig beantwoord en ik kon altijd contact opnemen wanneer ik me ergens onzeker over voelde. Ik zal bij een volgende zwangerschap of voor het plaatsen van een spiraal hier zeker terugkomen!

 

9.2 - Hele fijne en zorgvuldige aanpak!

 

9.3 - We zijn tevreden over de ontvangen zorg. De kleinschaligheid is erg prettig gebleken en we hebben het gevoel gehad er als gezin af te spreken. Met name de locatie in Nieuw Amsterdam is een fijne plek om af te spreken. Dames kunnen meedoen aan de CP groep. Dit is een mooie kans en verrijking.

 

7.7 - Prima. Luisteren goed naar je en geven goed advies.

 

10.0 - Erg fijne communicatie en uitleg! Ze zijn er echt voor je.

 

9.5 - Ik ben erg tevreden, omdat er echt tijd werd genomen bij het plaatsen van de spiraal. Alles is van te voren duidelijk uitgelegd en de mogelijke complicaties zijn benoemd. Achteraf werd via echo bekeken of alles goed zat. Dit gaf mij een veilig gevoel.

 

10.0 - Onlangs een spiraal laten plaatsen door Verloskundigenpraktijk Jalad. Ontzettend goed geholpen door Jinke. Er werd rustig de tijd genomen waardoor alles goed en vertrouwd aanvoelde.

<>

jaladlogovoormobiel

Vruchtbaarheid

FST01733 vruchtbaarheid middel

Meteen aanmelden

Inschrijven bij ons kan via deze link: Online inschrijven. Hiervan krijgen wij automatisch bericht. Je mag ons daarna bellen voor jullie eerste intake-gesprek.

Telefoonnummer: 0591-740010
Daarna kies je voor spoed of spreekuur.

Roken, alcohol en drugs

Roken

Roken is niet alleen ongezond voor jezelf, maar heeft ook een sterk schadelijk effect op de vruchtbaarheid en op de ontwikkeling van het kind. Het volgende geldt voor:
- Vrouwen: de vruchtbaarheid neemt af. Bij 15 sigaretten per dag is de vruchtbaarheid van de vrouw met 50% afgenomen. Ook is de kwaliteit van de eicellen minder, waardoor de kans op een miskraam verhoogd is. Roken versnelt de celveroudering, ook die van de eicellen. Rokende vrouwen komen eerder in de overgang;
- mannen: het effect is iets minder duidelijk, maar wel is de testosteronspiegel bewezen lager, zijn er minder spermacellen en zijn er meer beschadiging van het erfelijk materiaal, waardoor er meer kans op een miskraam is. 2-3 maanden na het stoppen met roken zijn deze effecten verdwenen;
- zwangerschap: meer kans op miskramen, meer kans op intra-uterine vruchtdood [=overlijden van het kindje in de baarmoeder na 16 weken], meer kans op groeiachterstand bij het kind en meer risico op loslaten van de placenta. Na de geboorte is de kans op wiegendood en op aandoeningen van de luchtwegen verhoogd.
Het is dus zeker verstandig om al voordat je zwanger wordt te stoppen met roken!

Heb je hier hulp bij nodig, kijk dan eens op www.rokeninfo.nl of vraag begeleiding aan je huisarts.

Alcohol

Alcohol drinken tijdens de zwangerschap kan effect hebben op het ongeboren kind. Bij regelmatig gebruik van alcohol is er een verhoogd risico op miskramen en intra-uteriene vruchtdood. Ook kunnen hierdoor groeivertraging, aangeboren afwijkingen, gedragsstoornissen en mentale retardatie ontstaan.
De vruchtbaarheid lijkt ook te verminderen bij regelmatig gebruik van alcohol. Ben je bezig om zwanger te worden, wees dan voorzichtig met alcohol, want een grote hoeveelheid alcohol op één avond [feestje o.i.d.] rond de conceptie kan tot een miskraam of chromosoomafwijking leiden.

Drugs

Alle soorten drugs hebben een schadelijk effect op de ontwikkeling van het kind. De effecten verschillen echter per soort. Door het gebruik van drugs komen vaker aangeboren afwijkingen, groeiachterstand en miskramen voor.